Dana 17.05.2008. godine na aerodromu Urije u Prijedoru, u organizaciji AK Prijedor održano je prvenstvo motornih pilota RS i BIH u preciznom letenju, po disciplinama u:vremenskoj tačnosti, izviđanju i preciznom sletanju.

Na ovom prvom prestižnom vazduhoplovnom takmičenju učestvovali su i piloti Nenad Novaković, direktor BLC-a i Milan Marković, student druge godine BLC-a, Vazduhoplovni smjer koji su na ovom prvenstvu osvojili više značajnih priznanja i medalja u svim disciplinama.

Na takmičenju je bilo i više studenata BLC-a koji su sa posebnim interesovanjem pratili takmičenje i rezultate Markovića i Novakovića.

POZIV ZA STUDENTE:
Pozivaju se svi studenti BLC-a koji su zaintersovani za pohađanje obuke za motornog pilota da se prijave Studentskoj službi BLC-a. Prilika je jedinstvena da se pod najpovoljinijm uslovima stekne dozvola PPL pilota, što je osnova za svaku aktivnost u motornom pilotiranju. Posebne povoljnosti su još i za studente Vazduhoplovnog smjera BLC-a.

Na takmičenju su učestvovali članovi AK Tuzla, AK Sarajevo, Oružane snage BIH i AK Prijedor.

Najbolja ekipa na prvenstvu RS i BIH je prva ekipa AK Prijedor Šormaz M. iI Marković M.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Šormaz M.

Pored pobjednika zapažene rezultate su ostvarili Nenad N., Marković M., Kotur R., Aramnda LJ. i Gnjatić G. Članovi AK Prijedor inače osvajači medalja po disciplinama Vremenska tačnost, Izviđanje i Precizno sletanje.

  Rezultati kup BIH

  Rezultati kup RS