Na Visokoj školi „Banja Luka College“ 28. maja završeno je Peto međunarodno studentsko takmičenje iz oblasti računovodstva Mini olimpijada „Računovodstvo 2016“, koje je svečano otvorila pomoćnik ministra nauke i tehnologije u Vladi RS Biljana Vojvodić, direktor BLC-a Mladen Mirosavjević i predsjednik Organizacionog odbora Mini olimpijade Nenad Novaković.

Ovim takmičenjem BLC afirmiše znanje iz oblasti računovodstva, nagrađuje i promoviše najbolje studente, a nastavne predmete iz ove oblasti čini atraktivnijim i zanimljivim.

Ovogodišnje znanje iz računovodstva odmjerilo je 14 ekipa sa osam visokoškolskih institucija iz zemalja regiona. Na Mini olimpijadi učestvovali su osim ekipa BLC-a, ekipe Visoke škole za računovodstvo iz Ljubljane, ekipe sa Gea College-a, fakulteta za podjetništvo iz Ljubljane, Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli sa Fakulteta ekonomije i turizma, zatim ekipe Ekonomskog fakulteta u Zenici, Sveučilišta „Vitez“ Travnik i Panevropskog univerziteta „Apeiron“, Banja Luka.

Prvo i treće mjesto osvojile su ekipe Gea College-a fakulteta za podjetništvo iz Ljubljane sa osvojenih 137 i 131 bod,  a drugo je pripalo ekipi Visoke škole „Banja Luka College“ sa osvojenih 136 bodova.