U subotu, 1. decembra od 11:00 na Banja Luka College-u ugostit ćemo Adnana Puzića, dizajnera iz Sarajeva sa 6+ godina iskustva u svijetu dizajna. Adnan je radio na projektima za male startupe pa sve do velikih korporacijskih projekata. Posljednjih nekoliko godina uglavnom je baziran na američko tržište gdje je većina njegovih radova oko web i mobilnih aplikacija. Trenutno radi kao freelancer za Toptal.

Današnji UI/UX dizajneri su uglavnom sami sebe naučili o dizajnu kroz iskustvo, čitajući članke te prateći druge dizajnere na raznim platformama kao što su Dribbble, Behance itd.
Zbog toga oni često imaju tek površno znanje o programiranju i tehnologijama za koje upravo i dizajniraju. Često se postavlja pitanje da li dizajneri trebaju imati osnovna znanja iz programiranja? Kako to znanje može olakšati rad dizajnerima i programerima je tema o kojoj će Adnan Puzić pričati.

Društvo će nam praviti i ekipa iz već spomenutog Toptala, pa ćemo čuti Toptal Introduction i Toptal Meet & Great — za sve oni koji imaju bilo kakva pitanja u vezi ove platforme.

Vidimo se u subotu, 1. decembra od 11:00 na BLC Banja Luka College u “Amfiteatru Akademca”.

Više informacija na: https://www.facebook.com/events/280537869471655/