U Sarajevu 15.11.2012. godine održaće se 5. PANTHEON konferencija koja se organizuje povodom 15-te godišnjice preduzeća Datalab i ima humanitarni karakter. Tema ovogodišnje konferencije: Aktivno – znanjem do izlaska iz ekonomske i finansijske krize. 

Vrijeme krize nije uvijek vrijeme stezanja kaiša, to naglašavaju organizatori ove konferencije. Cilj konferencije je dobiti odgovore na pitanja: s kojim znanjem, strategijama i pristupom doći do povećanja dobiti investicija i time do uspješnog poslovanja u BiH. Skladno cilju konferencije organizuju se i okrugli sto u okviru iste, gdje će se priznatim stručnjacima iz svijeta privrede, obrazovanja i sa predstavnicima zakonodavnih organa pokušati  pronaći najbolja rješenja i savjeti za BiH privrednike. Datalab, koji su svjesni svoje šire društvene odgovornosti, uzima i uzeo je  sebi za obavezu da doprinese rješavanju društvene, ekonomske i socijalne problematike u Bosni i Hercegovini. PANTHEON konferencija je preduzetničko-edukativni događaj na kojem Datalalab-ovi stručnjaci i gostujući predavači predstavljaju aktuelna stručna znanja iz različitih područja preduzetništva i povezane novosti u PANTHEON-u. Ove godine se očekuje 200 učesnika  i 14 predavača konferencije. Konferencija dobija na značaju za nas jer je  Banja Luka College na ovoj konferenciji „“Partner stručnog sadržaja konferencije” skupa sa Ekonomskim fakultetom iz Sarajeva. Profesori Banja Luka College koji će aktivno učestovati u radu Konferencije su: Doc. dr Simeun Vilendečić, Doc. dr Milica Lakić, dr Svetlana Dušanić Gačić i mr Zorana Kojović. Ovo značajno učešće Banja Luka College je ostvarila potpisivanjem Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa Datalabom, koji je ujedno sponzor takmičenja “Računovodstvo 2011” i “Računovodstvo 2012” koje se održalo u prostorijama Banja Luka College.

PANTHEON konferencija ove godine pošto ima i humanitarni događaj,Banja Luka College želi  zajedno sa cijelom PANTHEON zajednicom  pomoći Sigurnoj kući u sklopu Fondacije Lokalne Demokratije.

Deteljne informacije i plan konferencije možete pogledati u dole navedemim linkovima…

http://www.datalab.ba/konferencija/

http://www.datalab.ba/konferencija/program/?sword_list%5B%5D=College