Koncertna dvorana Banskog dvora, kulturnog centra Banja Luke, odisala je radošću 22. kišnog majskog dana 2013. godine. Svršeni studenti Banja Luka College-a, u pratnji svojih roditelja, prijatelja i gostiju sa nestrpljenjem su očekivali da im se uruče zasluženo stečene diplome.

Svečanost je počela defileom diplomaca obučenih u tradicionalne odore. Njihov ulazak najavio je zvuk fanfara. Dostojanstveno, kako i dolikuje, diplomci su zauzimali svoja mjesta   na podijumu dvorane. Postavljanje zastave Banja Luka College-a na predviđeno mjesto bio je znak da studentkinja IV godine solo pjevenja banjalučke Akademije umjetnosti, Albina Smailović, otpjeva studentsku himnu Gaudeamus igitur. Kamerna atmosfera pomješana osjećanjima sreće i radosti obuzela je sve prisutne.

U svojoj kratkoj besjedi mr Branimir Grulović, direktor Banja Luka Collega-a, obratio se diplomcima sledećim riječima:

„Danas neću diplomcima poželjeti da im se ispune sve želje, jer će prestati da žele. Neću im poželjeti da im se ispune svi snovi, jer će prestati da sanjaju. Poželjeću im da ostvare samo onoliko koliko je dovoljno da budu srećni.“

Prof. dr Željko Mirjanić, predsednik Skupštine osnivača Banja Luka Collega, pre nogo što je uručio diplome obratio se prisutnima kraćim govorom u kojem je istakao značaj ovog trenutka, ne samo za diplomce, već i za njihove roditelje. Diplomcima je poželio mnogo uspjeha u njihovim životima i karijeri, naglsišvi da očekuje da veza između diplomaca i Banja Luka College-a uručenjem diploma neće biti prekinuta.

Nakon što su diplome uručene u ime svih diplomaca profesorima i prisutnim gostima, nadahnutim riječima obratila se Srđana Ćebić: „Studiranje na BLC-u bila je privilegija. Profesori su nam bili na raspolaganju 24 časa, i na tome im puno hvala.“

Svečanost dodjela diploma sedmoj generaciji studenata Banja Luka College-a završena je grupnim fotografisanjem i tradicionalnim, simboličnim, bacanjem kapa u vis.