Studenti Visoke škole „Banja Luka College“ u okviru održavanja interaktivne nastave posjetili su visokoškolsku ustanovu u Austriji – Fachhochschule Wiener Neustadt (University of Applied Sciences Wiener Neustadt).

Posjeta je organizovana u okviru Dana otvorenih vrata Fachhochschule Wiener Neustadt, gdje su studenti imali priliku da se upoznaju sa načinom rada ove škole i studijskim programima koji se tu organizuju.

U okviruDana otvorenih vrata Fachhochschule Wiener Neustadt predstavljeni su fakulteti i studijski programi, uslovi upisa i način studiranja, te razne inovacije iz oblasti ekonomije, menadžmenta, marketinga, inženjerstva, mehanike, informatike, elektronike, biomedicine, zdravstva, sporta i drugih oblasti.Također predstavljeni su studentski domovi, laboratorije i druge radionice, te su studentima podijeljeni promotivni materijali.

Studenti BLC-a su ovom prilikom upoznati da u sklopu sporazuma o saradnji, mogu da pohađaju master studije na nekom od studijskih programa ove škole na njemačkom ili engleskom jeziku, uz minimalnu razliku predmeta.

Tokom studijske posjete, upriličen je obilazak Beča i Graca uz upoznavanje sa istorijom ovih gradova i njihovih simbola.