U Banja Luci je od 8. do 15. juna 2014. godine održan sedamnaesti Teatar fest Petar Kočić 2014. na kojem je publika u takmičarskom programu odgledala šest pozorišnih predstava iz Hrvatske, Srbije i BiH, po izboru selektora Željka Stjepanovića. Žiri Festivala je konstatovao da ovogodišnji repertoar nije zaostajao za predhodnim, posebno kada se uzme u obzir ponuđena produkcija. Žiri je za najbolju predstavu Festivala proglasio predstavu “Čarobnjak”, Fedora Šilija, u režiji Borisa Liješevića, Narodnog pozorišta Sombor, koju odlikuje izuzetan sklad kolektivne igre, vrhunsko glumačko umijeće, jasna i perfektna rediteljska poetika koja je u apsolutnom skladu sa scenografijom i kostimografskim rješenjima i koja ide u red predstava koje se imenuju kao totalni teatar.

Borisu Liješeviću je dodijeljena i nagrada za najbolju režiju a nagrada za najbolji dramski tekst, “Kočićeva knjiga” dodijeljena je piscu Dušanu Kovačeviću za tekst “Rođendan gospodina Nušića” u izvođenju Zvezdara teatra iz Beograda. Nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Paulini Manov, Danici Ristovski, Jadranki Selec, Mileni Pavlović Čučilović, Nataši Marković, Slađani Vlajović i Milici Zarić za ulogu ŽENE u predstavi “Trpele”, Beogradskog dramskog pozorišta dok je nagrada za najbolju mušku ulogu ravnopravno dodijeljena Saši Torlakoviću za ulogu Tomasa Mana u predstavi “Čarobnjak” Narodnog pozorišta Sombor i Draganu Petroviću za ulogu Spasoja u predstavi “Rođendan gospodina Nušića”.

Banja Luka College, koji ima studij Produkcije i Odnosa s javnošću, je i ove godine bio aktivno uključen u organizaciju Festivala tako što je bio sponzor jedne od predstava izvedenih na festivalu “Čudo u poskokovoj dragi” Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba, a studenti BLC-a su aktivno, kao volonteri, učestvovali u pomaganju organizacije Festivala i aktivno pratili sva festivalska zbivanja. Slična praksa za studente Produkcije biće organizovana i naredne godine.