Nova saznanja u nauci i obrazovanju

Studenti Banja Luka College-a su 07. 06. 2013. godine obišli Univerzitet „Vitez“ u Travniku. Oko 30-ak studenata se okupilo u 06:45 h ispred Fakulteta gdje ih je čekao autobus. Nakon kraćeg putovanja stigli su ispred Univerziteta gdje ih je dočekao PR Univerziteta koji im je poželio toplu dobrodošlicu i saopštio šta će vidjeti i kakav je program. Saslušali su jednočasovno predavanje, koje inače traje 4h u  pravoj verziji. Nakon toga su imali kraću pauzu i još jedno predavanje.

Organizatori su pripremili ručak i piće za studente Banja Luka College-a. Ekipa College radija je imala priliku upoznati radio stanicu „TNT“ iz Travnika, upoznati se s njihovim kolektivom i  dogovoriti  saradnju koju nastoje ostvariti u narednom periodu.

Zainteresovani su imali priliku i da pođu u razgledanje Nastavne službe, jedna od zaposlenih je studentima pokazala i objasnila šta je to UNSIS,  kako izgledaju elektronski prikazi studenata i šta oni sve sadržavaju. Rezultate testova, seminarskih radova, indekse, prisutnost nastavi i sl. tome može se pogledati i online, ova opcija je omogućena radi inspekcije i radi sudenata u slučaju gubitka jednog od navedenih.

Nakon predavanja i obilaska organizatori su pripremili ručak i piće za studente i profesore u kantini Univerziteta.Posjetili su i kuću Ive Andrića.

Nakon toga su imali obilazak „Plave vode“, i pauzu.

Na putu ka Banjoj Luci, u povratku su zastali da posjete slapove u Jajcu. Iako ih je u povratku pratila kiša, studenti Banja Luka College-a su se vratili zadovoljni i oduševljeni, sa novim saznanjima, iskustvima i sklopljenim poznanstvima.