Student Banja Luka Colleg-a, Novak Čičković sa svojim radijskim prilogom „Korupcijom do savršenstva“ izabran je u uži takmičarski krug na međunarodnom festivalu kratkih  radijskih i televizijskih formi studenata novinarstva  „On the record“.  Festival će se održati u Novom Sadu od 27-29. septembra 2013. godine. U konkurenciji za nagradu će biti 27 televizijskih i 13 radijskih priloga studenata sa šest Univerziteta iz pet zemalja: (Univerziteti Niš, Beograd, Novi Sad), Bosne i Hercegovine ( Univerzitet Sarajevo, Banja Luka College), Hrvatske (Sveučilište Zagreb), Makedonija (Univerzitet „Sv. Kiril i Metodij“- Skoplje) i Slovenije (Univerzitet v Ljubljani). Zvaničnu takmičarsku selekciju festivala kao i prošle godine sačinila je selekciona komisija u čijem sastavu su novinarka Radija slobodna Evropa Žužana Serenčeš i novinar Radio-televizije Vojvodine Aleksandar Reljić. O nagradama će odlučivati tročlani međunarodni žiri sastavljen od eminentnih novinara iz regiona.

Festival organizuje Odsjek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu s ciljem promovisanja unapređivanja kvalitetnog praktičnog rada sa studentima novinarstva, razmjene iskustava i interkulturalnog dijaloga u regionu. Festival je finansijski podržao Sekreterijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodina i Ambasada SAD u Srbiji.

U okviru festivala biće organizovana tribina pod nazivom „Satira u medijima: nekad i sad“.

Uz učešće relevantnih gostiju na tribini će se razgovarati o značaju satiričnih vijesti i drugih novinarskih formi u medijima u kojima se ismijavaju aktuelna dešavanja i akteri na kulturnoj i društveno-političkoj sceni na kritički način  – okrećući ogledalo u lice društvu. Prisjećajući se nekadašnjih značajnih medijskih projekata poput čuvene sarajevske Top liste nedrealista, Indexovog radio pozorišta, preko jedinstvenog satiričko-političkog nedjeljnika Feral Tribune na tribini će se raspravljati i o misiji izvrnutog pogleda na stvarnost popularnih njuznetovaca i „državnih uposlenika“, koji su duh satire ponovo oživjeli na medijskoj sceni Srbije.

Članak priredio student BLC – Banja Luka College-a: Jovana Tošić –  Mediji i komunikacije; Novinarstvo i menadzment u medijima