Promocija dva zbornika u izdanju Visoke škole “Banja Luka College” i Izdavačke kuće “Besjeda održana je sinoć (13.12.) u Banksom dvoru Kulturnom centru.

Publici je predstavljena problematika i nastojanja naučnih radnika da dođu do provjerljivih, primjenljivih i istinitih podataka, a sadržanih u 31 naučni rad Zbornika “Etika u medijima i poslovanju”. Također, želja nam je da na ovaj način promovišemo trud i rad nekoliko desetina naučnih radnika  koji su dali svoj doprinos Međunarodnoj naučnoj konferenciji Mediji i ekonomija 2016, a čiji je rezultat promovisani Zbornik.

Afirmaciju studenata koji su uspješno odradili svoje projektne zadatke, od kojih su neki prepoznati i u regionu na takmičenjima inovatorstva, BLC podstiče i kroz Zbornik studentskih radova na kojem je radilo više od 180 mladih ljudi raznih profila. Prisutni su se mogli upoznati sa projektima kao što je nagrađivano “pametno ogledalo”, plasteničke proizvodnje, uzgoj raznih kutura, do instalacije programa i programiranja raznih aplikacija i web stranica.