Studenti BLC-a, posjetili su Međunarodni beogradski sajam knjiga koji je ove godine održan 62. put. Ovogodišnji slogan sajma bio je „Ključ je u knjigama“, a u okviru programa “4 zemlje 1 jezik” zaljubljenicima u pisanu riječ predstavilo se 20 prominentnih stvaralaca za djecu i odrasle. U fokusu ovogodišnjeg sajma knjiga bila je savremena književnost na njemačkom jeziku, a posjetiocima su se predstaviti Njemačka, Austrija, Švajcarska i Lihtenštajn sa oko 1.000 knjiga savremenih autora iz sve četiri zemlje.

62. Sajam knjiga obilježio je neke značajne jubileje: 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, 250 godina Filipa Višnjića, 170 godina “Gorskog vijenca”, 150 godina od smrti Šarla Bodlera, 125 godina Iva Andrića, Vek od smrti pesnika Disa i Bojića, žrtava Velikog rata, 50 godina romana “100 godina samoće”, 50 godina romana “Derviš i smrt”, decenija bez Nikole Miloševića i Stevana Raičkovića.

Na najreprezentativnijoj književnoj manifestacija u ovom dijelu Evrope, gdje je učestvovalo  više od 450 direktnih izlagača, od kojih četrdesetak i iz inostranstva,  studenti i profesori BLC-a predstavili su se sa izdanjima škole i Izdavačke kuće „Besjeda“.