U okviru održavanja interaktivne nastave studenti Visoke škole Banja Luka College posjetili su Visoku školu u Wiener Neustadt- u (University of Applied Sciences Wiener Neustadt).

Visoka škola iz Wiener Neustadt-a (Fachhochschule Wiener Neustadt-FHW) svake godine uspješno organizuje Dan otvorenih vrata, pa su tim povodom studenti iz Banjaluke imali priliku da se upoznaju sa načinom rada ove škole, kao i programima koje ova ustanova nudi.

U okviru ovog događaja studenti sa Visoke škole Wiener Neustadt su predstavili fakultete i plan studija, oblasti koje  mogu da se studiraju, uslove za upis, načine studiranja, studentske domove, laboratorije i druge radionice koje bi studentima olakšale njihov put ka diplomi. Takođe su predstavljene i mnoge inovacije iz oblasti ekonomije, menadžmenta, marketinga, mehanike, inžinjerstva, informatike, elektronike, biomedicine, zdravstva, njege, sporta i mnogih drugih oblasti.

S obzirom da BLC i FHW  imaju sporazum o saradnji, studenti su upoznati i o tome da u sklopu tog sporazuma, mogu da pohađaju master studije na nekom od ovih programa na njemačkom ili engleskom jeziku, uz minimalnu razliku u predmetima.

,,Posebno smo ponosni i zadovoljni što imamo tako dobru i sadržajnu saradnju sa velikim, značajnim i uglednim državnim visokoškolskim ustanovama u Beču i Austriji”, naglasio je Prof. dr. Nenad Novaković, začetnik ove saradnje visokoškolskih institucija Republike Srpske i Austrije.

(dunav.at)