Dragi naši studenti,

Školska godina se približila kraju, preostao je septembarsko – oktobarski ispitni rok. U prethodnom dijelu studijske godine, posvetili smo mnogo vremena nastavi, ispitima, intelektualnom dijalogu i razgovoru o studiju, uz međusobno uvažavanje i razumijevanje kao značajne akademske vrijednosti.

Konačnu ocjenu nastavnog i drugog obrazovnog rada analizirat ćemo zajedno u oktobru, na početku studijske 2006/07. godine, ali nije prerano za prvi osvrt – vjerujem da su postavljeni obrazovni i drugi ciljevi uspješno ostvareni. U akademskim okolnostima, nastava kao i ostali oblici obrazovnog rada su provedeni prema najvišim visokoškolskim standardima i zahtjevima bolonjskog procesa.

Visok nivo prolaznosti na završnim ispitima zasnovan je na redovnom radu, započetom od početka studijske godine i pokazanoj marljivosti, objektivnosti i odgovornosti nastavnika i studenata.

Kao što znate, u toku su pripreme za novu studijsku godinu: završeno je uređivanje vlastitog nastavnog prostora i informatičkog kabineta uz ugradnju pored ostalog i klima uređaja, testirana je ugrađena informatička oprema u nastavnom prostoru i u studentskoj službi, instaliran trenutno najkvalitetniji internet, nabavljena nova i savremena, potrebna literatura…

U toku je upis novih studenata. Veliki interes za upis na BLC objektivno, pokazuje koliko se naš zajednički rad i odgovornost uvažava u društvenoj sredini. Mi smo zadovoljni.

Ljetni raspust će brzo proći, septembar jos brže…
Pred nama je da to vrijeme iskoristimo racionalno, za odmor od napora u školi ili na studiju i za prikupljanje snage za sljedeću studijsku godinu, koja će donijeti mnoštvo novih obaveza i izazova za sve nas.

Na kraju, u ime nastavnika i uprave BLC-a, želim Vam da tokom ljetnjeg raspusta posvetite dovoljno vremena sebi, porodici, prijateljima i da poslije raspusta nastavite podjednako uspješno
Vaš studij na zadovoljstvo svih.

S poštovanjem,

Dekan B L C-a