Prvi Oracle Academy day u Republici Srpskoj, održan je na visokoj školi „ Banja Luka College“. Učesnici su se upoznali sa Oracle Academy programom te mogućnostima saradnje kompanije Oracle i obrazovne zajednice.

Oracle Academy je program saradnje kompanije Oracle sa obrazovnom i akademskom zajednicom. Članstvo u programu je besplatno i dostupno obrazovnim ustanovama u Bosni i Hercegovini – Republici Srpskoj. Uključuje i nastavne materijale vezane za učenje programiranja, bazama podataka, softver koji se može koristiti u nastavi kao i besplatne kurseve za nastavnike.

Oracle Academy dan je organizovan u kooperaciji sa kompanijom Oracle, Visokom školom „Banja Luka College“ i kompanijom Lanaco.

Uz predstavnike kompanije Oracle, BLC-a i Lanaco-a, među predavačima su bili i predstavnici kompanije Infostudio iz Sarajeva.

Oracle Academy day podržali su predstavnici resornih ministarstava, kabinet gradonačelnika kao i direktori srednjih škola i prosvjetno-obrazovnih istitucija, koji su ovom prilikom i pozdravili učesnike.