Ceremonija promocije nove generacije diplomaca Visoke škole „Banja Luka College“ održana je 19. oktobra 2016. godine u Amfiteatru akademaca. Predsjednik Skupštine osnivača BLC-a, redovni profesor Željko Mirjanić prvi se obratio diplomcima, čestitajući im na ovom važnom i svečanom činu, te poželivši im da i u budućnosti zajedničko vrijeme dominantno provode komunicirajući licem u lice.

Svoja iskustva, ali i nove želje i buduća očekivanja sa prisutnima podijelila je Tanja Knežević, jedna od onih energičnih studenata koja je učila uz osmijeh, osvajala nagrade na studentskim takmičenjima znanja, ali i stekla mnogo prijatelja za cijeli život. Ona je pohvalila kvalitet nastave i nastavnog kadra Banja Luka College-a izrazivši nadu da će brzo doći do željenog zaposlenja.

Prije samog uručivanja diploma, direktor BLC-a, prof. dr Mladen Mirosavljević pozvao je diplomce da, angažmanom u alumni klubu, ostanu u kontaktu sa svojom školom, kao i u međusobnom kontaktu, te da zajedničko iskustvo studiranja prenesu i u profesionalni život.

Nakon tradicionalnog označavanja kraja studiranja bacanjem kapa u vis, nova generacija diplomaca prisjetila se dogodovština iz studentskih dana.