• Zato što je BLC priznat kao kvalitetna akademska  ustanova  koja spaja intelektualni  potencijal  studenata i nastavnika i pruža partnerski odnos u kojem se međusobni odnosi studenata i nastavnika grade na uvažavanju i odgovornosti.
  • Zato što je BLC potvrđen kao kvalitetan studij koji omogućava profesionalni uspjeh i karijeru studenata koji vjeruju u svoje intelektualne sposobnosti i žele da razviju individualni stil učenja prilagođen  sposobnostima i kadrovskim potrebama!
  • Zato što BLC doprinosi socijalnoj integraciji i aktivnoj ulozi studenata u društvu, što je studij vrijeme kada se uspostavljaju i razvijaju prijateljstva za čitav radni i životni vijek.
  • Zato što je BLC jedina visokoškolska ustanova  koja ima vlastiti internet  radio – College radio koji studentima na smjerovima Novinarstvo i multimedija  i Odnosi s javnošću omogućava kreativni razvoj profesionalnihn sposobnosti,  još u toku studija, kao i obavljanje studentske prakse na završnoj godini studija. College radio svim studentima omogućava razvijanje kreativnih sposobnosti,  ispoljavanje generacijskih i vlastitih stavova i komuniciranje sa drugim studentima i slušaocima College radija.
  • Zato što je sajt BLC-a dizajniran tako da omogućava neposrednu i neprekidnu komunikaciju i interakciju studenata i nastavnika, kao i komunikaciju studenata sa administrativnim osobljem.
  • Zato  što  studenti  mogu  da  koriste najsavremeniju  informatičku  i komunikacionu  opremu  smještenu:  u dva informatička kabineta, četiri amfiteatra  sa opremom za snimanje  predavanja  i audio-video  projekciju, multimedijalnom centru, grafičkom ateljeu, seminar sali, biblioteci, info-pultevima.
  • Studentima BLC-a je, po upisu, omogućen besplatan Office 365 na korišćenje a svi zainteresovani  studenti mogu  besplatno završiti obuku  i steći sertifikat Oracle-a te besplatno proći obuku  za rad na Apple-ovim proizvodima.