DIPLOMIRANI EKONOMIST – MENADŽER MARKETINGA, TRGOVINE I TURIZMA

REGIONALNI MENADŽER PRODAJE SAINT-GOBAIN RIGIPS ZA BIH I HRVATSKU Nikola Kužet je stalno zaposlen u međunarodnoj kompaniji Saint-Gobain Rigips na poziciji regionalnog menadžera prodaje u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. U poslovnoj karijeri je sarađivao sa brojnim svjetskim i regionalnim kompanijama koje su lideri u svojim oblastima poslovanja. Na BLC-u diplomirao sa prosjekom 8,6 na smjeru Menadžment marketinga, trgovine i turizma i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste sa 240 ECTS bodova. Nakon osnovnih studija, Nikola je odlučio da uoiše II ciklus studija na beogradskom Metropolitan Univerzitetu, sa kojim Banja Luka College ima više nego uspješnu saradnju.
Na Metropolitan Univerzitetu u Beogradu završio sam master studije iz marketinga i stekao zvanje Master marketing menadžer sa 300 ECTS bodova sa prosječnom ocjenom 9,6.

Pišem vrlo popularnu kolumnu za portal Alternativne televizije www.atvbl.com na temu ekonomije, turizma i marketinga. Profesionalno se služim engleskim jezikom i aktivno učim njemački i ruski. Cjeloživotno učenje i stalno usavršavanje smatram neophodnim, kako bi se ostvario i zadržao visok nivo profesionalne kompetencije.