Dva tima studenata Visoke škole „Banja Luka College“ ušli su u polufnale na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju (NTI) 2016. godine, koja se održava u Beogradu i čiji je nagradni fond 4.500.000 dinara.

Prvi tim BLC-a, Radoš Budiša i Staša Đurović, predstavili su inovaciju „Pametno ogledalo“, te osvojili pet od maksimalnih šest bodova u trećem krugu takmičenja.

Drugi tim BLC-a, Igor Čiča, Dragan Radanović i Saša Risojević su također sa osvojenih pet bodova ušli u polufinale i predstavili svoj projekt „Informacioni sistem Nacionalnog registra Akutnog Koronarnog Sindroma RS“.

Važno je napomenuti da su se timovi BLC-a, našli među 12 polufinalista koji pred komisiju ponovo izlaze 30.11. i 2.12., a proglašenje pobjednika direktno će emitovati i Javni servis Republike Srbije (RTS), koji će biti održan 20. 12.

Vjerujemo da će se jedan od naših timova naći na tronu inovatorstva i na taj način prokrčiti put svojoj budućnoj blistavoj karijeri, te unaprijediti misiju NTI koja nastoji da promoviše preduzetnički način razmišljanja i ponašanja tako što daje podršku, kako edukativnu, tako  i finansijsku mladim inovatorima.

Timovi BLC-a zasigurno su pravi promoteri svoje škole koja nudi široka znanja iz oblasti preduzetništva, informacionih tehnologija, dizajna i medija, a učešće na Takmičenju za NTI 2016 omogućiće im put da sopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno valorizovane inovacije.