05.05.2011. godine osmočlana delegacija profesora i studenata sa Univerziteta Metropolitan iz Beograda, na čelu sa prof. dr Draganom Domazetom, rektorom Univerziteta posjetili su Banja Luka College.
U delegaciji Univerziteta Metropolitan, pored Rektora, bili su i profesori Milan Stamatović, Gojko Saksida, Vesna Pavlović i specijalni savjetnik rektora, Zoran Pavlović.

Delegaciju iz Beograda primili su Prof. dr Željko Mirjanić i Nenad Novaković, direktor BLC-a.

Cilj posjete je bila prezentacija Univerziteta Metropolitan na Banja Luka Koledžu, što je i učinjeno u popodnevnim satima pred prepunim Amfiteatrom BLC-a, prof. dr Dragan Domazet predstavio je sve obrazovne kapacitete Univerziteta Metropoliten.

Nastavak studija na ovom univerzitetu omogućen je potpisanim sporazumom izmedju Univerziteta Metropolitan i BLC-a.

Istog dana, u 18.30 časova u Banskom Dvoru otvorena je izložba studenata i profesora sa Univerziteta Metropolitan /Fakultet digitalnih umjetnosti/. Izložba je takodje rezultat saradnje izmedju BLC-a i Univerziteta Metropolitan.
Postavku je zvanično otvorio ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović.
“Kultura, sport i nauka su tri oblasti koje snažno mogu da predstavljaju jednu zemlju, njene autore i ostvarenja. Sve je danas relativno osim kulture i kulturnog nasljeđa koji ostaju trajno” – rekao je Nović.

Nenad Novaković, direktor Banja Luka College istakao je da studenti i profesori ovu izložbu daruju Banjaluci.
“Na ovaj način želimo da pokažemo da saradnja između Republike Srpske i Srbije zaista postoji u praktičnom smislu. Svi ljubitelji umjetnosti mogu da pogledaju izložbu do 22. maja” – kaže Novaković.