DIPLOMIRANI EKONOMIST – MENADŽER U JAVNOJ UPRAVI, ZA JAVNE SLUŽBE I ADMINISTRACIJU

RUKOMETAŠICA BORCA Dejana Knežević, rukometašica Borca, rođena je 9. marta 1985. godine u Banjaluci, gdje se počela baviti ovim sportom.
Kneževićeva iz godine u godinu igra sve bolje. Nakon Banjaluke i Vrbasa, 2004. godine je zaigrala za Borac s kojim je protekle tri sezone osvajala titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a posljednje dvije sezone i Kup BiH. Banjalučanke gotovo da nemaju konkurenciju u BiH, a jedna od najzaslužnijih za takvu igru Borca upravo je Dejana, koja se zahvaljujući odličnim igrama našla u konkurenciji za najbolju sportistkinju u izboru koji organizuju “Nezavisne novine” u saradnji sa Radio-televizijom BiH.

“Prija mi što sam u konkurenciji za najbolju sportistkinju BiH, ali iskreno, bila sam iznenađena odlukom žirija, jer sebe tako ne doživljavam. Ne volim da se eksponiram, ali drago mi je što sam među kandidatkinjama za najbolju sportistkinju. Bilo bi mi drago da je na mom mjestu bilo koja djevojka iz kluba. Uvijek se trudim da pružim sto odsto svojih mogućnosti i da konstantno napredujem. Tako će biti dok god igram rukomet. Priznanja su lijepa, ali znaju i da se obiju o glavu, tako da je najvažnije da se radi maksimalno”, rekla je Dejena Knežević, koja se i ove sezone sa saigračicama bori za duplu krunu.

Banjalučanka, koja igra na poziciji lijevog krila, rukometom se počela baviti sa osam godina. Od tada je bilježila odlične nastupe za klub, osvajala osim titula i kup takmičenja brojne turnire, ali i nastupila za reprezentaciju. Sa Borcem je nastupala i u Kupu EHF, Kupu pobjednika kupova i čelendž kupu.

NAJBOLJE SPORTISTKINJE
U konkurenciji za najbolju sportistkinju BiH 10 je kandidatkinja. To su: Arnela Odžaković, Merima Softić, Mirsada Suljkanović (karate), Larisa Cerić (džudo), Sandra Mitrović (odbojka), Nina Žarković (plivanje), Almira Lizde (dizanje tegova), Žana Novaković (skijanje), Lusija Kimani (atletika) i Dejana Knežević (rukomet).

Izvor: Nezavisne novine