DIPLOMIRANI EKONOMIST – MENADŽER U MEDIJIMA I ODNOSIMA S JAVNOŠĆU

PRODUCENT I VODITELJ RADIO TELEVIZIJE REPUBLIKE SRPSKE Danijel Dakić je multimedijalna ličnost, koja je već godinama prisutna na javnoj sceni ne smo u BiH, već i u regionu.
Dugačak je popis aktivnosti, kojima se bavio u posljednjih nekoliko godina, ali izdvojićemo neke: Zaštitno lice mobilnog operatera M:Tel (Promovisanje i advertising aktivnosti), Urednik programa DemoFest Kluba u Banjoj Luci (Promovisanje koncerata, booking i PR), PR EXIT FESTIVAL (Vođa tima koji se bavi promocijom kroz medijsku kampanju i druge PR aktivnosti muzičkog EXIT festivala u BiH), Radio DJ (Balkan, Big i NesCastra radio).
Od 2011. godine zaposlen je u Radio Televiziji Republike Srpske (RTRS).
„Kao svoju vrlinu ističem fleksibilnost i sposobnost prilagođavanja novom radnom okruženju, kao i stalnu motivaciju za novim iskustvima i sticanjem novih znanja, te komunikativnost na različitim nivoima i težnju ka promovisanju ‘pravih’ vrijednosti. Kao vođa EXIT PR tima BiH posljednjih godina aktivno učestvujem u kreiranju i realizaciji promotivne medijske kampanje za muzički EXIT festival (najbolji EU festival u 2009. i 2013.). Zahvaljujući toj poziciji ostvario sam saradnju sa preko dvadeset različitih medijskih kuća u BiH i regionu ali i inostranstvu!
Politički sam neaktivan, odnosno nisam član niti jedne stranke, ali već godinama učestvujem u raznim aktivnostima podsticanja mladih ljudi (otvoreni sto, debata, radionice) na konkretne političke poteze, te promociju tolerantnosti, jednakosti i demokratije, a pod pokroviteljstvom Omladinskog savjeta Banja Luka. Takođe sam učestvovao kao moderator u otvorenim diskusijama o muzičkoj i kulturnoj sceni Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u organizaciji Omladinskog savjeta Republike Srpske, koje su održane u više navrata u toku 2008. godine u Banjoj Luci.“

Trenutno sam angažovan kao producent u promociji i voditelj Jutarnjeg programa RTRS.“