Poštovana gospodo,

 

Sa ciljem razvoja sporta i podsticanja sportskih aktivnosti među studentskom omladinom, BLC je 2010. godine uspješno organizovao studentski turnir u stonom tenisu za studente ove visokoškolske ustanove. Turnir je uspješno organizovan, ali je poslije nekoliko dana pobjednik ovog turnira, naš dragi kolega, Dragan Milinković, tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Pošto se radilo o dobrom studentu, sportisti i prije svega,čestitom čovjeku, studenti BLC-a su donijeli odluku o organizovanju studentskog turnira koji bi obuhvatio studente sa svih banjalučkih visokoškolskih ustanova pod nazivom  Memorijal Dragana Milinkovića, u znak sjećanja na našeg prvog, ranopreminulog, šampiona Dragana Milinkovića.

Na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, 10. maja 2011. godine organizovali smo prvo otvoreno stonotenisko prvenstvo studenata Banja Luke pod nazivom “BLC OPEN – MEMORIJAL DRAGANA MILINKOVIĆA”. Na turniru su učestvovali studenti sa trinaest banjalučkih fakulteta. Veliki interes studenata i odlična organizacija turnira samo je potvrdila našu želju da turnir postane tradicionalan, tako da smo i 2012. godine održali Memorijal u istom formatu.

Pošto je naš kolega Milinković aktivno igrao stoni tenis u tri banjalučka kluba, odlučili smo da uz BLC organizator bude i Stonoteniski savez Grada Banja Luka. Zbog toga smo ovaj put promjenili format takmičenja sa željom da obuhvatimo sve stonotenisere grada Banja Luke, kao i stonoteniske klubove iz banjalučke regije sa kojima sarađuje Stonoteniski savez.

Ovim putem vas pozivamo da uzmete učešće na Trećem BLC OPENU – MEMORIJAL DRAGANA MILINKOVIĆA koji će se održati 10. i 11. maja 2013. godine.

Ove godine takmičenje će se odvijati u dvije konkurencije:

  1. seniori (aktivni takmičari)
  2. studenti (rekreativci)

Djevojke i ove godine (u obe konkurencije) idu u žrijeb sa muškarcima.

Stonoteniski klubovi i pojedinci vrše prijave na formularu koji se nalazi u prilogu ovog pisma, a najkasnije do 3. maja 2013. godine.

Za sve učesnike Memorijala obezbijeđene su učesničke majice i diplome, a troje prvoplasiranih u obje konkurencije biće nagrađeni posebnim diplomama, peharima i prigodnim poklonima.

Turnir će početi 10. maja, na Međunarodni dan fizičke aktivnosti, čime smo željeli ukazati na značaj sporta za zdravlje.

Sa nadom da ćete prihvatiti učešće na ovom Memorijalu, unaprijed se zahvaljujemo i srdačno Vas pozdravljamo.

 

Kontakt osobe:

za konkurenciju seniora (takmičara): Saša Tatar, stsblmail@gmail.com, 066 335 356

za konkurenciju studenata (rekreativaca): Danijel Dušanić, danijeldoosh@hotmail.com, 066 222 034

 

Banja Luka, 15. april 2013. godine

 Poziv za učešće  na BLC open

 PROGRAM