Već tradicionalni memorijalni stonoteniski turnir Dragan Milinković, u organizaciji Banjaluka College, održan je u subotu 24.06.2017.godine,  u sportskoj dvorani “Obilićevo”. Sedmi memorijal, posvećen prerano tragično preminulom studentu i sportisti Draganu Milinkoviću.

Možemo sa pravom reći da je ovo “nezvanično prvenstvo grada Banja Luka”
Učešće na memorijalu je uzelo preko 100 takmičara i to u tri konkurencije:

  1. seniori (aktivni takmičari)
  2. seniorke (aktivne takmičarke)
  3. studenti (rekreativci)

Za troje prvoplasiranih u sve tri kateorije obezbjeđene su i prigodne nagrade kao i za prvoplasirane pehari.

Takođe za sve učesnike obezbjeđeni su  prigodni pokloni kao i zahvalnice.

Turnir je u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi RS otvorio Dragan Vuković Skaka koji je naglasio da je ovo manifestacija koju podržava ovo ministarstvo i poželio dobre sportske rezultate.

U ime organizatora Banjaluka College, prisutne je pozdravio prof.dr Mladen Mirosavljević ističući značaj sporta u razvoju mladih i potrebu Banjaluka College da uloži napore da ovaj memorijal svake godine bude sve bolji i bolji.

U ime porodice Milinković, u emotivnom pozdravu prisutnima se obratio otac tragično preminulog sporiste.

U ime Sportskog stonoteniskog saveza Banja Luke posjetioce i takmičare je pozvao Igor Mihajlović na sportski ambijent i borbu za poene posvećene velikom sportisti i studentu Draganu Milinkoviću.

Tehnički organizator turnira Danilo Novaković i sam takmičar i bivši student pozvao je kolege na vitešku borbu i da svaki poen posvetimo potrebi da živimo bolje i da razvijamo sportski duh i viteštvo među svim kategorijama koji se danas takmiče na ovom memorijalu, uz želju da već iduće godine ovaj Memorijalni turnir bude u kalendaru sporstkih događanja u Banja Luci i u kalendaru stonoteniskih sportskih takmičenja u Republici Srpskoj i BiH.

REZULTATI

U konkurenciji seniorki poredak je sledeći:
1. Gnjatić Marija
2. Dragišić Sara
3. Rašula Dragana

U konkurenciji seniora poredak je sledeći:
1. Mihailović Nikola
2. Mihailović Luka
3. Marčetić Siniša

U konkurenciji studenata-rekreativaca poredak je sledeći:
1. Pejić Draško
2. Tomaš Dejan
3. Mijatović Nemanja