Univerzitet u Novom mestu (Republika Slovenija) od 2.7. do 6.7.2018.g. na FEI (Fakultet za ekonomiju i informatiku) organizuje Ljetnju školu pod nazivom „Poslovne mogućnosti u globalnom okruženju“. Škola obuhvata teme iz oblasti preduzetništva i preduzetničkih aktivnosti i razvoj sledećih kompetencija: poznavanje i razumijevanje procesa traženja i prepoznavanja poslovnih mogućnosti te osposobljavanje za njihovu upotrebu u praksi; poznavanje i razumijevanje mehanizama za pronalaženje potencijalnih šansi: poznavanje i osposobljenost za istraživanje tržišta; poznavanje i razumijevanje procesa evaluacije poslovne ideje, njenog značaja i mogućnosti za njen uspjeh na tržištu; sposobnost kvalitetne prezentacije poslovne ideje lokalnoj i široj javnosti (komunikacijske kompetencije).

Pored studenata iz Slovenije, Srbije i Hrvatske na Ljetnoj školi imaju šansu učestvovati i troje studenata BLC-a, za koje je BESPLATNO obezbijeđen prevoz, smještaj i hrana.

Zainteresovani studenti HITNO se trebaju javiti profesoru Rajku Macuri ili Mladenu Mirosavljeviću, kako bi se blagovremeno obezbijedilo njihovo učešće.