Poštovani,
Pozivamo Vas da uzmete učešće u edukaciji učitelja, nastavnika i profesora za korišćenje Oracle Java programskog jezika. Cilj ovakve edukacije je učestvovanje i osposobljavanje učitelja, nastavnika i profesora za korišćenje Jave u nastavi koje se organizuje u sklopu Oracle akademije. Trening koji će se izvoditi je:
Osnove programiranja u JAVA programskom jeziku (engl. Java Foundations). 

Oracle akademija je program saradnje korporacije Oracle s akademskom i obrazovnom zajednicom. Kroz ovaj program, obrazovne ustanove mogu u svojim obrazovnim programima koristiti resurse poput treninga za nastavnike, obrazovnih sadržaja i softvera. Ustanove se mogu učlaniti na stranici https://academy.oracle.com, članstvo u programu traje tri godine i besplatno je za ustanove, nastavnike i učenike odnosno studente.

Ciklus treninga koje će BLC organizirati u okviru programa Oracle akademije započinje sa treningom u programskom jeziku Java upravo zato što je to jedan od najraširenijih programskih jezika današnjice i zato što su razvojni programeri koji poznaju ovaj jezik vrlo traženi na tržištu, kako onom u našoj državi tako i šire, u regiji i globalno.

Okosnica nastavnog programa je praktični rad, a izvodi se na modernoj mrežnoj komunikacijskoj opremi i ličnim računarima. Teorijski dio čine multimedijalni nastavni materijali dostupni polaznicima putem interneta( e-learning) . Program je 80% opšti, a 20% specifičan za Oracle programske proizvode. Svi nastavni materijali su na engleskom jeziku, dok su snimljena predavanja i konsultacije na jednom od jezika zastupljenih u BiH. Nakon svakog predavanja pristupa se rješavanju domaćih zadataka sa kojima se provjerava napredak. Svi ispiti su na engleskom jeziku i polažu se putem računara. Ukupno se polažu dva ispita. Prvi ispit se polaže na sredini gradiva, a završni ispit na kraju predavanja.
Trening će trajati 3 mjeseca i sastojati će se od 12 on-line predavanja i dvije InClass sesije.
Za sve informacije stojimo Vam na raspolaganju putem:
Adresa elektronske pošte: nikola.novakovic@blc.edu.ba
Telefon: +387 65 492 017
Ličnim dolaskom na: Banja Luka College ( Miloša Oblića 30, 78000, Banja Luka)

Uputstvo za registraciju polaznika