Odjeljenje intenzivne njege i terapije Dječije klinike UKC Banja Luka posjetila je delegacija organizatora i učesnika humanitarnog koncerta Banjalučke dive svome gradu. Koncert je održan 6. marta sa ciljem prikupljanja sredstava za kupovinu opreme neophodne za održavanje novorođenčadi u životu. Delegaciju su sačinjavali gradonačelnik Dragoljub Davidović, ispred domaćina koncerta, operska diva Dunja Simić, ispred učesnika, direktor Narodnog pozorišta RS Nenad Novaković, ispred organizatora i suorganizatora Banja Luka College-a i intelektualnog foruma Nikola Tesla.
Delegacija je uručila 7 perfuzora, aparata koji se upotrebljavaju za doziranje terapije u intenzivnoj njezi bolesnika i jedan računar sa skenerom i štampačem.
Organizatorima i učesnicima koncerta na darovima su se zahvalili šef odjeljenja intenzivne njege i terapije Vesna Novaković i Stojko Konjević, načelnik Dječije klinike UKC.
U razgovoru, nakon uručivanja aparata, istaknuto je da je koncert, osim što je ispunio očekivanja u umjetničkom i donatorskom smislu, skrenuo pažnju javnosti na bitke za živote beba koje se svakodnevno odvijaju na Odjeljenju intenzivne njege i terapije..