BESPLATNI KURSEVI ZA UČENIKE I STUDENTE ZA RAD NA APPLU

 

Predstavništvo poznate svjetske kompanije APPLE iz Beograda i BANJA LUKA COLLEGE-a iz Banja Luke otvorili su 24.aprila 2013. u prostorijama Banja Luka College-a Apple-ov Regionalni centar za edukaciju u kome će se učenici, student i profesori,  obučavati za nove tehnologije sa naglaskom na Applovim proizvodima.

Učenicima srednjih škola,  studentima, profesorima i drugim zainteresovanima,  predstavljen je program besplatnih kurseva koji su namijenjeni upravo njima. Ubuduće će svaki profesor Banja Luka College-a moći da ponudi svojim studentima nešto što potpuno prati njihov mobilni životni stil: kako da koristite savremene digitalne uređaje i alate koji omogućavaju kreiranje multimedijalnih sadržaja, interaktivno emitovanje preko Interneta, pa na kraju i korišćenje putem mobilnih uređaja. U Applovom Regionalnom edukativnom centru na Banja Luka College-u besplatne treninge moći će pohađati svi zainteresovani učenici srednjih škola, student ali i ostali zainteresovani kojima su treninzi namijenjeni.

Otvaranju Regionalnog edukativnog centra prisustvovali su  Predsjednik Skupštine Republike Srpske gospodin Igor Radojčić, pomoćnica ministra nauke i tehnologije Biljana Vojvodić, predstavnici banaka i drugi gosti kao i veoma veliki broj srednjoškolaca, studenata i profesora. Marko Kovačević je ispred kompanije Apcom, regionalnog zastupnika kompanije Apple, otvorio Centar i govorio o iLife paketu softvera, podkastima i njihovoj primjeni u obrazovanju a asistent BLC-a magistar Nikola Novaković o Applpvim trening centrima. Najbolji student u vannastavnim aktivnostima Banja Luka College-a dobio je IPad kao nagradu za svoj trud a nagradu je dobio i najbolji rad na temu Appl-a koji su zainteresovani dostavljali do dana otvaranja centra.

On je, između ostalog najavio i brojne kurseve, kao i podcast server koji će se koristiti za produkciju workshop interaktivnih predavanja koja će se održavati u centru. Klub Apple of Knowledge – iKnow Club spaja studente i profesore pod sloganom “imagination, idea, innovation”.

Cilj kluba je pružanje podrške za postojeće Apple korisnike, kao i promovisanje Apple proizvoda potencijalnim korisnicima.

 REC fokusira svoje treninge na napredovanju nastavnih planova i programa koristeći iLife, multimedijalni softver, koji se isporučuje uz svaki Mac računar, kao i funkcije fantastičnih softvera iMovie, iPhoto, iDVD, GarageBand i iWeb. Nastavnicima i učenicima se takođe prezentuju napredne softverske aplikacije uključujući Final Cut i Logic Express.

 Kursevi traju 3 dana i prevashodno su namijenjeni studentima, profesorima i učenicima srednjih škola i sastoje se od sledećih modula: Animation, Audio, Foto, Video i Web. Prvi kursevi biće održani već u maju, a najkreativniji završni radovi polaznika kursa biće nagrađivani!  Kursevi su potpuno besplatni, ali je zbog velikog interesovanja neophodna registracija zainteresovanih unaprijed