Pozivamo vas da prisustvujete “Microsoft @ BLC Banja Luka College” predavanju koje će se održati 31. oktobra 2013. godine sa početkom u 16.00 časova, u Amfiteatru 2 (Smeđi amfiteatar), Banja Luka College-a.

Tokom predavanja predstavnik Microsofta, Enis Šahinović, upoznat će vas sa novostima vezanim za Imagine Cup 2014 takmičenje te programe kao što su Microsoft Virtual Academy (portal za učenje o novim tehnologijama), DreamSpark (portal za preuzimanje softvera) i Microsoft Student Partners (program za studente koji žele unaprijediti svoja znanja te ih podijeliti sa ostalima).

Također, svi prisutni na ovom predavanju će dobiti poseban promo kod pomoću kojeg kao studenti mogu pristupiti DreamSpark.com portalu te besplatno preuzeti Microsoftove komercijalne proizvode kao što su Visual Studio Professional 2013, SQL Server 2012, Windows Server 2012 R2 i brojne druge, odnosno besplatno otvoriti nalog za objavu Windows Store ili Windows Phone aplikacija.

Prisustvo studenata sa smjera Informatika je obavezno, jer će ovim putem dobiti potrebne alate koji će im biti potrebni tokom studiranja.

Vidimo se u četvrtak!