POBJEDA SPORTA I PRIJATELJSTVA

Nakon kvalitetnih borbi u sali Ekonomske škole u Banjaluci pobjedničke pehare ovogodišnjeg turnira osvojili su Damjan Marković ( STK “Perućica” – Foča) u konkurenciji seniora i Nikola Simeunčević ( rekreativac iz Banjaluke) u konkurenciji studenata i rekreativaca.

U znak sjećanja na nesretno nastradalog Dragana Milinkovića, studenta BLC-a i stonotenisera više banjalučkih klubova, Banja Luka Colleg i Stonoteniski savez Grada Banja Luka organizovali su, četvrti po redu, “Memorijal Dragana Milinkovića”. Pokrovitelj ovogodišnjeg Memorijala bila je Gradska uprava Grada Banja Luka.Memorijal je održan 10. maja, na Međunarodni dan bavljenja fizičkom aktivnošću, u sali Ekonomske škole u Banjaluci uz učešće oko šezdeset takmičara. Turnir se odvijao u dvije takmičarske konkurencije. Konkurencija seniora obuhvatala je stonotenisere koji se takmičarski bave stonim tenisom, a u njoj su se takmičili članovi stonoteniskih klubova : “Prijedor” iz Prijedora i “Perućica” iz Foče te banjalučki klubovi : “Spin”, “Borac” i “Banja Luka”. U drugoj konkurenciji su igrali studenti i rekreativci. Pošto je turnir memorijalnog tipa, organizovan je sa ciljem promovisanja stonog tenisa i podsticanja bavljenja sportom, pa nas zato raduje i činjenica da smo ove godine imali i učesnike iz osnovnih škola i građane rekreativce, a takmičila se i jedna invalidna osoba.

Na svečanom otvaranju Memorijala, takmičarima i porodici Milinković obratio se Dr Nenad Novaković koji je u ime BLC-a istakao značaj ovog takmičenja i zahvalio se svima koji su, na bilo koji način učestvovali u organizaciji. Memorijal je otvorio gospodin Miroslav Milinković koji je evocirao uspomene na svoga sina, a našeg kolegu Dragana, uz zahvalnost BLC-u i Stonoteniskom savezu Grada Banjaluka za čuvanje uspomene na njegovog sina.

REZULTATI

Konkurencija seniora

1. mjesto : Damjan Marković, STK “Perućica”- Foča
2. mjesto : Srđan Samardžija, STK “Borac”- Banja Luka
3. mjesto : Siniša Marčetić, STK “Borac” – Banja Luka
4. mjesto : Dragan Vučić, STK “Banja Luka”- Banja Luka

Konkurencija studenata – rekreativaca

1. mjesto : Nikola Simeunčević, rekreativac iz Banjaluke
2. mjesto : Dario Marjanović, Tehnološki fakultet – Banja Luka
3. mjesto : Klaudio Milanković, Banja Luka College
4. mjesto : Predrag Savić, Medicinski fakultet – Banja Luka

Posebne nagrade
Najbolje plasirana takmičarka : Sanja Milojica, STK “Prijedor” – Prijedor
Najbolje plasirani student BLC-a : Klaudio Milanković

04